
Bibimbap med kylling
Bibimbap er en koreansk rett som minner veldig om thai mat med friske grønnsaker, ris, kylling og koriander.
Hjemme hos oss lagde vi en litt sunnere variant enn de vi fant på nett fordi noen av oppskriftene inneholdt mye sukker.
Ingen av oss her hjemme er redd for sukker, men vi liker alltid å prøve å lage et litt bedre alternativ når vi først skal spise.
Dette er blitt en av mine nye favoritter. Håper du liker det =)
Ingredienser: 2 porsjoner
- 400g strimlet kylling
- 1 ss soyasaus
- 1 ts finhakket hvitløk
- 1 ts Steviosa sukker
- 300g ris
Dressing:
- 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
- 1 ts steviosa sukker
- 1 ss sesamfrø
- 1 ts eddik, 7 %
- 1 ts finhakket hvitløk
Grønnsaker og topping:
- 2 stk gulrot
- 1 stk rød paprika
- 150g sjampinjong
- 1 ss olje til steking
- 200 g bønnespirer
- 100 g reddik
- 2 stk egg
- 1 neve frisk koriander
Slik gjør du:
1. Sett på ris først, da dette kan ta lengst tid.
2. Skjær opp kyllingen i strimler og bland i marinade med soyasaus, brunt sukker og hvitløk. Marinér i 30 minutter.
3. Bland sammen dressingen.
4. Skjær gulrot, paprika, sjampinjong og reddik i tynne skiver.
5. Stek kyllingen med marinaden i olje til den blir gjennomstekt.
6. Stek grønnsakene som gulrot, paprika og sjampinjong.
8. Stek speilegg
7. Servering: Legg risen nederst i en dyp talerken med små seksjoner av kjøtt og grønnsaker i en sirkel. Legg speilegget i midten og strø over med ønsket mengde fersk koriander og dressing.